Slané mini muffiny Caprese

27.06.2016 21:15

Maminka zítra v práci slaví a tak jsem se nabídla, že jí na oslavu něco upeču. Dvojctihodné koláčky byla jasná volba, ale chtěla jsem zkusit i něco slaného, netradičního, a tak jsem zvolila recept na slané muffiny Caprese, a byla to dobrá volba ;)

 

SLANÉ MINI MUFFINY CAPRESE

280 g hladké mouky

2 vejce

250 ml mléka

2 lžičky kypřícího prášku

špetka jedlé sody

lžička soli (doporučuji přidat o trošku víc, muffiny byly málo slané)

čerstvě mletý pepř

125 ml olivového oleje

cherry rajčátka

mozzarella

čerstvá bazalka

 

Nejprve jsem smíchala mouku s kypřícím práškem, sodou, solí, pepřem a nasekanou bazalkou.

V druhé míse jsem prošlehala vejce s mlékem a olivovým olejem a potom přidala sypké přísady a důkladně promíchala.

Rajčátka jsem si nakrájela na poloviny a mozzarellu natrhala na kousky.

 

Postup při plnění: nejprve jsem si formu na muffiny vyložila papírovými košíčky, poté jsem dala lžičku těsta, kousek mozzarelly, další lžičku těsta a půlku rajčátka navrch.

TIP: pokud bych pekla klasické větší muffiny, přidala bych půlku rajčátka i dovnitř k mozzarelle ;)

 

Troubu jsem si rozehřála na 180 stupňů (horkovzduch) a pekla jsem zhruba 15 minut - nutno kontrolovat a v momentu, kdy je povrch muffinů pevný a zlatavý, je hotovo :)